Pravo na sufinanciranje 75% troškova međumjesnoga javnog prijevoza ostvaruju učenici koji su u školskoj godini 2024./2025. upisali i redovito pohađaju srednju školu na području Republike Hrvatske, koji kupuju mjesečnu kartu za korištenje sredstava redovitoga javnog prijevoza (autobus i vlak), a kojima udaljenost od adrese u mjestu prebivališta odnosno boravišta učenika do adrese u mjestu škole/praktične nastave i vježbi te stručne prakse iznosi više od pet (5) kilometara.

 
Pravo na financiranje 100% cijene mjesečne učeničke karte mjesnoga i međumjesnoga javnog prijevoza ostvaruju učenici koji su u školskoj godini 2024./2025. upisali i redovito pohađaju srednju školu na području Republike Hrvatske ako su:

  • članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje te ako je učenik dijete bez roditeljske skrbi, pod skrbništvom, a sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi i obiteljskih odnosa.
  • članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade te ako je učenik dijete bez roditelja ili bez roditeljske skrbi, a sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi i obiteljskih odnosa
  • članovi kućanstva osobe koja je do 31. kolovoza 2024. utvrđena kao korisnik novčane naknade za civilne stradalnike iz Domovinskoga rata, sukladno propisu kojim se uređuju prava civilnih stradalnika iz Domovinskoga rata, sukladno Zakonu o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.
Skip to content