O školi

Odluku o osnivanju Srednje škole Dugo Selo donosi Skupština Zagrebačke županije na sjednici održanoj 22.travnja 2002. godine, a taj se datum obilježava kao Dan škole.

Djelatnost Škole obuhvaća odgoj i obrazovanje redovitih polaznika za stjecanje srednje stručne-školske spreme, obrazovanje odraslih za stjecanje srednje stručne spreme i prekvalifikacije te posredovanje za povremeni rad redovitih učenika za područje Zagrebačke županije.

U okviru projekta Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu Industrija 4.0, kao partnerska ustanova, škola je postala Centar izvrsnosti za robotiku. Dograđen je aneks škole i opremljen suvremenom opremom za robotiku, automatizaciju, senzoriku, pneumatiku i hidrauliku, obnovljive izvore energije, CAD/CAM te CNC strojnu obradu.

Škola nudi širok spektar izvannastavnih aktivnosti, uključujući sportske, glazbene i dramske grupe, kao i različite klubove za poticanje kreativnosti i istraživanja.

Sudjeluje u raznim projektima na nacionalnom i međunarodnom nivou, često surađuje s lokalnom zajednicom, poduzećima i drugim obrazovnim institucijama. Cilj ovih suradnji je unaprijediti obrazovne programe i osigurati učenicima kvalitetno obrazovanje i praktične vještine.

VIZIJA

Biti vodeća institucija srednjoškolskog odgoja i obrazovanja u regiji koja svojim profesionalnim i suvremenim pristupom polaznicima osigurava stjecanje znanja i vještina temeljenih na inovativnosti, kreativnosti, odgovornosti i suradnji što doprinosi gospodarskom i društvenom napretku RH.

MISIJA

Pratiti nove tehnologije, otkrića i spoznaje u znanosti, umjetnosti i sportu te ih primjenjivati u svakodnevnom radu. Kroz međusobno uvažavanje i timski rad poticati pozitivne promjene u obiteljima i lokalnoj zajednici. Potaknuti kod učenika aktivno i suradničko učenje, kritičko razmišljanje, samostalnost u zaključivanju i rješavanju problema, stvarati pozitivno ozračje te razvijati odgovornost i samosvijest za cjeloživotno učenje.

UČENIKA

PROGRAMA

RAZREDNA ODJELA

DJELATNIKA

Kontakt ravnateljice:

Adresa: Ferenčakova 25, Dugo Selo

Telefon: 01 2756 000, 01 2774 450

Mobitel: 091 2756 555

Email: darinka.svetec@skole.hr 

ured@ss-dugo-selo.skole.hr

Skip to content